Проєкт Zero Waste School

Друзі! Ми є учасниками проєкту Zero Waste School, який організовує фонд Кличка при підтримці фундації Coca-Cola. Мета проєкту-впровадження культури сортування сміття.
Запрошуємо усіх небайдужих до долі нашої планети подивитись фільм на екологічну тематику "Край електросміття" у суботу 13.06,о 18.00, на платформі Zoom.
Перегляд можливий завдяки підтримці і організації Степаненка Олександра- координатора Міжнародного мандрівного фестивалю документальних фільмів Docudays UA у Тернопільській області.
Не пропустіть фестивальний фільм! Цікавого перегляду!
Перегляд та обговорення відбудуться у форматі відео-конференції на основі сервісу ZOOM
Дивитимемося стрічку КРАЙ ЕЛЕКТРОСМІТТЯ
Автор - Девід Федель, режисер-документаліст з Австралії.
Чи ви колись замислювалися над тим, що відбувається з електронікою, яка відслужила своє? Щороку у світі накопичується майже 50 мільйонів тонн електронного сміття.
Значну частину вживаних і непотрібних електротоварів із розвинених країн звозять до країн третього світу. Більшість із них нелегально експортується як секондхенд, хоча насправді це непотріб.
Цей фільм – без діалогів та авторських коментарів – дослідження нерегульованого повторного використання електронного сміття у Гані. Тут, у Західній Африці, електроніка
геть не така, якою ми звикли бачити її на прилавках
магазинів.
Тривалість фільму - 20 хвилин.
Обговорення - 30 хвилин.
Модератори:
Олександр Степаненко, клуб документального кіно Docudays UA "Кіноклуб на вулиці Зеленій"
Наталія Богданець, Чортківська гімназія "Рідна школа", проект Zero Waste School
Ось лінк нашої зустрічі у ZOOM - https://zoom.us/j/94050582316...
Ідентифікатор конференцфії: 940 5058 2316
Пароль: 895179
Сподіваємось на Вашу зацікавлену присутність, запитання та коментарі 🙂

Всесвітній день навколишнього середовища
5 червня-Міжнародний день охорони довкілля.Тема цього року-збереження біорізноманіття. Під загрозою зникнення знаходиться більше 1 млн. рослин і тварин.Причиною цього є антропогенний вплив.
Змінюючи свій спосіб життя, мислення та щоденні звички, ми зможемо зберегти наше довкілля.
Ми вже перетворили сортування сміття у звичку!
Приєднуйтесь і ви!









ZERO WASTE SCHOOL
Друзі! Канікули почались і Екоакадемія починає працювати! Запрошуємо УСІХ бажаючих! Це цікаво!
Йоу-Йоу!
Екоакадемія вже тут і зараз!
Переходьте за посиланням і проходьте навчання у найкращих еко-вчителів
Після успішного проходження, ви зможете отримати сертифікат
Нехай учасники публікують сертифікати у соціальних мережах
7 вересня 2020 р. 
Поширено серед: _Публічно
Публічно
Klitschko Foundation Сьогодні-Міжнародний день чистого повітря. І саме в цей день гімназійна команда "Толока", яка бере участь у проєкті Zero Waste School, отримала у подарунок книжки для учнів початкової школи "Екопригоди суперкомпанії." Влітку учні 3-6 гімназійних класів пройшли онлайн-курс "Екоакадемія" та одержали сертифікати. Саме на цей курс Міністерство освіти та науки робить посилання у цьогорічних Методичних рекомендаціях про викладання біології. (У рамках Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Благодійною організацією «Фонд Кличко» і освітнього проєкту «Zero Waste School» створено онлайн-курс «Екоакадемія» (http://kf-ecoacademy.org/), покликаний навчити молодь вести екологічний спосіб життя.) Беріть участь у проєкті- це цікаво, пізнавально і надихає на екоподвиги!


Перегляд фільму "Край електросміття" відбувся!
Переживань було багато, але Інна Кондратьєва (Inna Kondratieva,assistant network coordinator, DOCUDAYS UA), провела для нас невеликий вебінар щодо технічних питань модерування конференції в ZOOМ.
Дивилися стрічку "КРАЙ ЕЛЕКТРОСМІТТЯ"
Автор - Девід Федель, режисер-документаліст з Австралії.Цей фільм – без діалогів та авторських коментарів – дослідження нерегульованого повторного використання електронного сміття у Гані.
Чи ви колись замислювалися над тим, що відбувається з електронікою, яка відслужила своє? Щороку у світі накопичується майже 50 мільйонів тонн електронного сміття.
Модератори:
Олександр Степаненко, клуб документального кіно Docudays UA "Кіноклуб на вулиці Зеленій"
Наталія Богданець, Чортківська гімназія "Рідна школа", проект 
Zero Waste School Ukraine
Проблема фільму не залишила нікого байдужим. Глядачі активно обговорювали не лише побачене у фільмі, але й екологічні проблеми своїх населених пунктів.Одностайно вирішили, що такі перегляди є вкрай необхідними.
"Економіка людства повинна відходити від лінійної моделі "купив-спожив-викинув-забув" до замкненої, циркулярної моделі, де матерія переходить з однієї форми в іншу, не втрачаючи цінності як ресурс», –цими словами О. Степаненко завершив цікаву зустріч.

Команда ,,Толока'' Чортківської гімназії ім. М. Шашкевича отримала сертифікати за участь у проєкті ''Zero Waste School'' 2020 року! Сподіваємось на зустріч з організаторами проекту!


Вітаємо випускників, організаторів, тренерів, менторів та всіх учасників проєкту! Нехай усе намріяне збувається!
З особливим теплом згадуватимемо Дануту та Лізу!
Зображення може містити: 4 людини, в тому числі Наталія Великоборець та Наталя Богданець, текст
Ви та ще 7

Червону зону у місті знято! Гімназійна родина зустрілась офлайн! Книжки-подарунки потрапили у книгозбірню і бібліотекар пані Світлана дуже зраділа! Решта книжок "проживатимуть" у початковій школі.Класоводи обіцяли використовувати їх на уроках
Ви та ще 6
Подобається
Коментувати

Учні Чортківської гімназії імені Маркіяна Шашкевича самі сортують відходи й інших заохочують
Чортківська гімназія ім. Маркіяна Шашкевича знана не лише високими досягненнями у навчанні, олімпіадах та конкурсах. Учні цього навчального закладу постійно підтримують ініціативи міської ради та охоче беруть участь у конкурсах й грантах. Одним із таких став проект Zero Waste School, який організовує фонд Кличка при підтримці фундації Coca-Cola. Мета проекту – впровадження культури сортування сміття.
https://www.facebook.com/chortkiv.city.council/videos/736557940424175

Пройдіть тест та дізнайтесь чи готові Ви сортувати сміття♻️
Щосекунди ми засмічуємо нашу планету різними відходами, які мають чималий термін розкладу.
Наприклад, кинутий недопалок проплаває у морі від 1 до 5 років, а пакет з поліетилену – від 10 до 20 років.🧐 Вироби з нейлону розкладуться через 30–40 років,🧐 консервна бляшанка – через 500,🧐 а стандартна скляна пляшка розкладеться лише через 1000 років.😳 Щоб якось припинити процес накопичення відходів та засмічення нашої планети, необхідно навчитись правильно сортувати сміття. ♻️
А ви знаєте як правильно сортувати сміття, що робити з відсортованими відходами та куди викидати органічний непотріб? До вашої уваги тест, який допоможе зрозуміти чи готові Ви сортувати сміття. ♻️
Переходьте за посиланням:

Гімназійна команда ,,Толока", яка є учасником проєкту Zero Waste School (його організовує фонд Кличка при підтримці фундації Coca-Cola), щороку долучається допроведення Днів сталої енергії у м. Чорткові, організаторами яких є
Чортківська міська рада
. Цей рік не став винятком: учасники проєкту, учні 6 (10) класу Байрак Адріана та Капуш Влад, спільно з учителем біології Богданець Н.Л. (
Наталя Богданець
) зустрілись із працівниками міської ради Воціховським В., першим заступником Чортківського міського голови, та Демкович Ю., зав.відділом муніципального розвитку, інновацій та енергоефективності. Метою було спільне планування заходів з виховання культури сортування відходів, в т. ч. органічних. Зустріч була цікаво-конструктивною і завершилась приємною несподіванкою.Команда отримала подяку за активну участь в екологічних ініціативах!
Ви, Ірина Шаровська та ще 7


Проєкт наближається до завершення! Нам радісно і сумно одночасно.
Останні штрихи-проводимо майстер-клас працівникам парку з встановлення компостера. У співпраці з Міською радою ми вирішили встановити його у парку культури і відпочинку ім. І.Франка біля стадіону. Працівники парку зраділи такій ініціативі, тому що утворений компост піде на підживлення клумб
Ви, Stepanenko Olexandr та ще 4









 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу